به گزارش خبرنگار مهر، کمال حیدری ظهر پنج شنبه در همایش نظام ارجاع در مناطق شهری اظهار داشت: در طول اجرای نسخه 01 پزشک خانواده در روستاها 13 بار مورد اصلاح قرار گرفت که به طور قطع منتظر اصلاحات در ارتباط با نسخه 02 هم هستیم.
وی ادامه داد: اجرای عدالت در سلامت، ارتقا سلامت در افراد، پیشگیری از بیماریها، تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای افراد و پاسخگو کردن پزشکان در مقابل سلامتی افراد از اهداف اصلی طرح پزشک خانواده است.
سابقه اجرای پزشک خانواده در برخی کشورها به بیش از 70 سال می رسد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: سابقه اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده در برخی از کشورهای دنیا به بیش از 70 سال هم می رسد و ما راهی به جز اجرای آن در ایران نداریم.
وی که به قیاس پزشکی مرسوم و پزشک خانواده با پوشش همگانی سلامت پرداخت، ادامه داد: حق الزحمه در پزشکی مرسوم در ازای ویزیت و خدمت به بیمار است در حالی که در پزشک خانواده به ازای هر فرد تحت پوشش است.
حیدری اضافه کرد: در پزشکی مرسوم منفعت مالی پزشک به گونه ای در نظر گرفته شده است که هر چه بیمار بیشتری را ویزیت کند، درآمد بالاتری را کسب می کند اما در پزشک خانواده بر مبنای پیشگیری بهتر، بیمار کمتر و منفعت بیشتر پایهگذاری شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: استفاده از آزمایشگاه، رادیولوژی و تجویز دارو در پزشکی مرسوم به دلیل عدم شناخت قبل از بیمار سبب تعدد پزشک و مراجعه زیاد به پزشکان می شد در حالی که در پزشک خانواده به دلیل شناخت کامل بیمار و مسئولیت تداوم خدمت توسط یک پزشک متناسب با نیاز صورت می گرفت.
نظر شما